Wijzigingen KNHS-wedstrijden per 1-april

vrijdag 15 maart 2019

De KNHS voert met ingang van het buitenseizoen van 2019 weer een aantal reglementswijzigingen door. Hieronder vind je een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen.

Indoorwedstrijden in het outdoorseizoen.
Vanaf 1 april 2019 is het toegestaan om, tijdens het outdoorseizoen, indoorwedstrijden te organiseren. Dit houdt in dat er bij bijvoorbeeld veel regenval of hitte, in de binnenpiste gereden mag worden. 

Sponsoruitingen
Vanaf 1 april 2019 komt het hele hoofdstuk over sponsoruitingen te vervallen. Dit houdt in dat er vanaf 1 april 2019 geen restricties meer zitten aan bijvoorbeeld de afmetingen van een logo op een dekje. 

Ondertekende uitslagen
Vanaf 1 april 2019 is het voor de organisatie van KNHS wedstrijden verplicht om de, door de (voorzitter van de) jury ondertekende, uitslagenlijsten een jaar lang te bewaren.  Deze ondertekende lijsten hoeven niet langer naar de KNHS gestuurd te worden, met dank aan de digitale uitslagverwerking.

Nieuw! Impulsrubrieken Aangepast Sporten
Vanaf 1 april 2019 is het voor wedstrijdorganisaties toegestaan om impulsrubrieken voor ruiters met een lichamelijke, verstandelijke en/of visuele beperking uit te schrijven. Binnenkort volgt meer informatie hierover op de KNHS website.

Verbod op strakke neusriem
Vanaf 1 april 2019 is het, net als bij de FEI, verboden om met een (te) strakke neusriem te rijden. Vanaf 1 april 2019 is het verplicht om minimaal 1,5 centimer ruimte tussen het neusbot en de neusriem van het paard te hebben. KNHS-officials en juryleden ontvangen nog een document met nadere toelichting op de controle.

Arts op eventingwedstrijden
Vanaf 1 april 2019 is het niet meer verplicht om een humaan arts aanwezig te hebben op Eventingwedstrijden. Wel zijn de eisen van het aanwezige EHBO-team aangescherpt. 
 

Het volledige reglement kun je bij de wedstrijddocumenten vinden.

Ook interessant

  • Atypische Myopathie - Esdoornvergiftiging

    Atypische Myopathie - Esdoornvergiftiging

    In de lente ontkiemen de zaden van de esdoorn en dus is er weer het risico op vergiftiging en de spierziekte Atypische Myopathie. Hoewel de ziekte niet heel vaak voorkomt, heeft het wel vaak een dodelijke afloop.

  • TV-Tip insturen

    TV-Tip insturen

  • Goed getest

    Goed getest

  • Schade door paard: wie is verantwoordelijk?

    Schade door paard: wie is verantwoordelijk?

    Bovenstaand artikel is geschreven om in grote lijnen een beeld te schetsen van de aansprakelijkheid. Aangezien het een beknopt artikel betreft, zijn niet alle aspecten die bij 'aansprakelijkheid' een rol spelen besproken. Daarnaast zullen de omstandigheden per geval en daarmee ook de juridische beoordeling per geval verschillen. U kunt daarom ook geen rechten aan dit artikel ontlenen.

  • Highlights Equitana 2019

    Highlights Equitana 2019

Chat