Vraagprogramma | Jumpcross met en zonder clinics

0 x bij favorieten
326 x bekeken
03-10-2024 16:59 uur
Datumzaterdag 26-10-2024
Tot en metzondag 03-11-2024
Locatie DEquiC
Welmerweg 2
7481TL Haaksbergen
CategoriePaarden en Pony's SGW / Eventing
OrganisatieDEquiC, Delfgaauw Equine Coaching
ContactpersoonHelene Delfgaauw
 
Aantal proeven2
WedstrijdbaanZand/grasbodem, Outdoor
LosrijdenZandbodem, Outdoor
TypeDit is een oefenwedstrijd
Informatie
Eindelijk is het crossterrein klaar! En kunnen we de eerste activiteiten organiseren. Binnenkort is het weer herfstvakantie, dus een mooie gelegenheid om van start te gaan op ons eigen terrein. We hebben op verschillende dagen activiteiten staan, zoals een Jumpcross met en zonder clinics en ook aan de Bixie crossruitertjes is gedacht. Verder staat er een Halloween schrik- & obstakeltraining tijdens Halloween gepland. Ook kun je op alle dagen je paard of pony laten wegen.

Doe je ook mee?!

De Jumpcross is een nieuwe activiteit. We organiseren de Jumpcross met en zonder clinics. De Jumpcross zal bestaan uit springhindernissen en uit crosshindernissen, ca. 23 stuks. Natuurlijk is er ook een waterbak aanwezig. De Jumpcross wordt in twee hoogten uitgeschreven: 40 tot 60 cm en 60 tot 80 cm.

Bij de Jumpcross met clinic worden de verschillende hindernissen geoefend tijdens de clinic. Afsluitend mag je als je dat wil de Jumpcross nog een keer helemaal rijden. De Jumpcross met clinic worden gegeven op zaterdag 26 oktober en zondag 3 november.

Geef je je op voor alleen de Jumpcross dan mag je twee rondjes rijden. Deze worden georganiseerd op zondag 27 oktober en zaterdag 2 november. Kies de juiste hoogte bij inschrijven!

Iedereen kan meedoen. Een startpas is niet nodig. Enige springervaring is wel gewenst. De clinic wordt in kleine groepjes gegeven, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met categorie en niveau. Peesbeschermers, body protector, spring- of veelzijdigheidszadel verplicht in de jumpcross!

Ook aan de toekomstige crossers is gedacht. De Bixie Jumpcross! Deze wordt alleen in clinic vorm gegeven. De ponycombinaties mogen los of aangelijnd meedoen. Het terrein is volledig afgerasterd. Dit geeft een goede veiligheid. Je paard of pony kan dus niet zomaar de weg oplopen.

Halloween Schrik- & Obstakeltraining. Hoe mooi is het om op deze dag mee te doen aan deze training om je paard of pony om samen te leren om te gaan met spannende objecten in de omgeving. Paarden en pony’s zijn van nature vluchtdieren. Alleen met de juiste begeleiding en goed vertrouwen zullen ze overtuigd kunnen worden. Ben jij een goed team met je paard of pony? Een schrik-/obstakeltraining is een mooie gelegenheid om dat uit te zoeken. Niet alleen je paard of pony leert ervan, maar jullie leren samen.

Daarnaast is het gewoon leuk om weer eens iets anders met je paard of pony te doen.
Iedereen kan zich hiervoor inschrijven.

De training duurt ca 1 uur en je mag zelf kiezen of je de training aan de hand of onder het zadel doet, of van beide een half uur. Aan de hand gebruiken we geen hoofstel. Een halster mag wel over het hoofdstel worden gedaan. Het begeleiden van het paard/pony aan de hand doen we NIET aan het bit! Ook maken we geen gebruik van zweepjes e.d. De precieze beschrijving volgt in de mail bij de indeling.

Paarden wegen. Op alle dagen is het mogelijk je paard of pony te laten wegen. Wil je meer informatie over het paarden wegen volg dan deze link.

De onderstaande klassen worden hier verreden:

KlasseProeven
Paarden SGW / Eventing BB
Paarden SGW / Eventing B
Paarden SGW / Eventing L
Pony's SGW / Eventing BB
Pony's SGW / Eventing B
Pony's SGW / Eventing L
Inschrijven
Kosten per combinatie per dag.
* Jumpcross met clinic € 25
* Jumpcross twee rondjes € 25
* Halloween schrik- & obstakeltraining € 25
* Bixie Jumcross Clinic € 25
* Paarden wegen € 10

LET OP: Elke dag zijn er maar een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar!

VOL = VOL

Na het invullen en versturen van het inschrijfformulier krijg je automatisch een bevestiging per email.

Wanneer de terreingesteldheid te slecht is (bv door te veel regen) en de activiteit kan daardoor geen doorgang hebben, dan worden de betaalde inschrijfgelden teruggestort. Dit geldt alleen als de activiteit door de organisatie wordt geannuleerd.

Let op: Bij afmelden binnen 1 week voor je ingeschreven activiteit, dan blijft de betalingsverplichting staan!

Uiterlijk donderdagavond 24 oktober wordt de voorlopige indeling per mail naar alle deelnemers gestuurd voor de activiteiten op 26 en 27 oktober.  En uiterlijk dinsdagavond 29 oktober voor de Halloween schrik-&obstakeltraining en Bixie Jumpcross Clinic en uiterlijk donderdagavond 31 oktober wordt de voorlopige indeling van 2 en 3 november verstuurd.

Organisatoren zijn niet aansprakelijk voor enige vorm van schade en/of letsel. Deelname aan en bezoek van de activiteiten is geheel op eigen risico.

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mail naar info@dequic.nl

AVG: deelnemers, begeleiders of bezoekers verlenen automatisch toestemming voor het maken van beeld/geluidsopnamen tijdens dit evenement, evenals het verslaglegging en promotiedoelen op websites, social media en overige publicaties.
Afmelden
Afmelden voor deze wedstrijd?
Dat kan via:

Terug naar het overzicht

Chat